Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Gösceviche med räkor, mango och koriander


En lyxig och enkel pastarätt med perfekt stekta pilgrimsmusslor, krämig gräddsås, champinjoner och en hint av chili. Perfekt för en festlig middag eller när du vill lyxa till vardagen

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 300 g gösfilé, skuren i små kuber
  • 150 g skalade räkor
  • 1 st mogen mango, skuren i små kuber
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st tomater, skurna i små tärningar
  • 1 st röd chili, finhackad (justera mängd efter smak)
  • 1 st knippe färsk koriander, grovhackad
  • Saft från 3-4 st limefrukter
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Eventuellt 1 avokado, skuren i kuber (valfritt)
Förberedelsetid: 10 minuter
Marineringstid: 20-30 minuter
Total tid: 30-40 minuter (inklusive marinering)
​​​​​​​

INSTRUKTIONER


Förbered fisken: Lägg göskuberna i en skål och häll över limesaften. Se till att fisken täcks helt av limejuicen, eftersom den kommer att "tillaga" fisken genom syran. Låt fisken marinera i kylskåp i ca 20-30 minuter tills den blivit vit och ogenomskinlig.

Blanda ingredienser: När fisken är färdigmarinerad, tillsätt de skalade räkorna, mangon, rödlöken, tomattärningarna, chilin och den hackade koriandern.

Smaksätt: Tillsätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Om du vill kan du även lägga till avokado för extra krämighet.

Servering: Rör om försiktigt så att alla ingredienser blandas jämnt. Servera cevichen kall, gärna med tortillachips eller på en bädd av sallad.

Avnjut denna uppfriskande ceviche som en förrätt eller tilltugg, fylld med fräscha smaker och en perfekt balans mellan syra, sötma och hetta!