Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
4 st gösfiléer (ca 150 g var alt. 2 st stora 300 g)
Salt och svartpeppar efter smak
Smör för stekning
1 st citron (till servering)
1/2 st purjolök
4 st tomater
Pestotäcke:
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
Saften från 1/2 citron
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 200°C.
I en matberedare, kombinera färsk basilika, skalade vitlöksklyftor, pinjenötter, riven parmesanost, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
Mixa ingredienserna till en slät konsistens. Om blandningen är för tjock kan du tillsätta lite mer olivolja för att tunna ut den.
Smaka av peston och justera kryddningen efter behov.
Torka av gösfiléerna med hushållspapper och krydda dem med salt och svartpeppar på båda sidor.
Värm upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
Stek gösfiléerna i den förvärmda stekpannan i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
Placera de stekta gösfiléerna i en ugnsfast form.
Bred ett generöst lager av pestotäcke över varje gösfilé.
Skriva upp purjolöken och lägg runt gösen med tomaterna i ugnsformen.
Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills pestotäcket är lätt gyllenbrunt och bubbligt.
Detta recept ger en läcker och aromatisk måltid med mört göskött täckt av en smakfull pesto. Servera den tillsammans med dina favoritsidorätter och njut av en utsökt måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.