Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Gös med pestotäcke


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st gösfiléer (ca 150 g var alt. 2 st stora 300 g)
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Smör för stekning
  • 1 st citron (till servering)
  • 1/2 st purjolök
  • 4 st tomater
Pestotäcke:
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • Saften från 1/2 citron
  • 1 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • I en matberedare, kombinera färsk basilika, skalade vitlöksklyftor, pinjenötter, riven parmesanost, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
  • Mixa ingredienserna till en slät konsistens. Om blandningen är för tjock kan du tillsätta lite mer olivolja för att tunna ut den.
  • Smaka av peston och justera kryddningen efter behov.
  • Torka av gösfiléerna med hushållspapper och krydda dem med salt och svartpeppar på båda sidor.
  • Värm upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
  • Stek gösfiléerna i den förvärmda stekpannan i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
  • Placera de stekta gösfiléerna i en ugnsfast form.
  • Bred ett generöst lager av pestotäcke över varje gösfilé.
  • Skriva upp purjolöken och lägg runt gösen med tomaterna i ugnsformen.
  • Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills pestotäcket är lätt gyllenbrunt och bubbligt.
Detta recept ger en läcker och aromatisk måltid med mört göskött täckt av en smakfull pesto. Servera den tillsammans med dina favoritsidorätter och njut av en utsökt måltid!​​​​​​​​​​​​​​