Fjällröding

Portioner 4 port

Ingredienser
  

Romsås

  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongstärning
  • citronsaft
  • 2 tsk maizena
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk forellrom
  • 2 msk kalix löjrom

Instruktioner
 

Fjällröding

  • Sätt ugnen på 175°
  • Lägg rödingfiléerna med skinnsida neråt på plåt eller ugnssäker form och krydda med salt, vitpeppar och lite strösocker. Alternativt med en liten smörklick ovanpå.
  • Ugnsbaka rödingen i ca 12minuter, håll koll så fisken inte blir bränd ute i kanterna. Mitten av ugnen rekommenderas.
  • Går även att steka i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör, skinnsidan nedåt och håva upp smör ovanpå fisken tills den är genomstekt.
  • Servera med valfri tillagning av potatis, sallad samt en varm romsås eller kall sås på crème fraiche, färsk dill och gräslök.

Romsås

  • Koka upp vin, grädde och buljong. Sjud ca 10 min. Tillsätt citronsaften. Red av med maizena. Låt koka upp.
  • Rör ner gräslök och rom (spara lite till garnering)