Värm upp en kastrull eller gjutjärnsgryta på medelhög värme.
Tillsätt en klick smör (ca 1-2 msk) och låt det smälta.
Lägg i hackad schalottenlök och stek under omrörning tills den blir mjuk och glansig (ca 3-5 minuter).
Lägg till de övriga ingredienserna enligt receptet.
Rör om så att allt blandas väl.
Sänk värmen till låg eller medel-låg och låt blandningen puttra i minst 10-15 minuter, eller tills smakerna har blandats ordentligt. Rör om då och då för att undvika att det bränner vid.
Smaka av rätten och justera kryddningen vid behov.
Toppa soppan med räkor, krutonger, aioli och gräslök.
Servera rätten varm tillsammans med ett gott bröd och njut!
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.