Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Falsk hummersoppa med räkor

En ljuvligt krämig och smakrik soppa som passar perfekt till både vardag och fest – skapad av Wickan

​​​​​​​För 4 person 

INGREDIENSER

  • 2 st schalottenlök
  • 5 dl vispgrädde  
  • 2 msk smör 
  • 1-2 dl Creme fraiche 5% 
  • Ca 3 msk hummerfond 
  • Dill och persilja efter smak
  • 1 påse saffran 
  • En nypa salt
  • En nypa socker 

Serveras med:

  • Handskalade räkor
  • Nybakat bröd 
  • Hemgjorda krutonger 
  • Aioli eller Creme fraiche 
  • Hackad gräslök 
​​​​​​​
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 20 minuter

INSTRUKTIONER

  • Värm upp en kastrull eller gjutjärnsgryta på medelhög värme.
  • Tillsätt en klick smör (ca 1-2 msk) och låt det smälta.
  • Lägg i hackad schalottenlök och stek under omrörning tills den blir mjuk och glansig (ca 3-5 minuter).
  • Lägg till de övriga ingredienserna enligt receptet.
  • Rör om så att allt blandas väl.
  • Sänk värmen till låg eller medel-låg och låt blandningen puttra i minst 10-15 minuter, eller tills smakerna har blandats ordentligt. Rör om då och då för att undvika att det bränner vid.
  • Smaka av rätten och justera kryddningen vid behov.
  • Toppa soppan med räkor, krutonger, aioli och gräslök.

Servera rätten varm tillsammans med ett gott bröd och njut!


Hitta fler goda recept på Wickans instagram.
https://www.instagram.com/wickanahlin/