
Enkelpanerad rödspätta med dillsås
Ingredienser
Varmrätt
- 800 g rödspättafiléer
- 800 g potatis
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd eller panko
- Salt
- Peppar
- Smör
Dillsås
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- ½ kruka dill
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Instruktioner
- Skär rödspättafiléerna i mindre bitar för enklare hantering. Knäck äggen och vispa lätt i en skål. Häll upp ströbrödet på en platt tallrik och blanda med salt och peppar.
- Vänd rödspättabitarna först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.
- Stek sedan på medelhög värme i smör på båda sidorna tills fisken får en gyllenbrun färg.
- Servera med kokt potatis, en kall dillsås och sallad.
Dillsås
- Blanda creme fraiche, majonnäs, dill, dijonsenap, salt och peppar i en skål