Enkelpanerad rödspätta med dillsås

Ingredienser
  

Varmrätt

  • 800 g rödspättafiléer
  • 800 g potatis
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd eller panko
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Dillsås

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • ½ kruka dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Skär rödspättafiléerna i mindre bitar för enklare hantering. Knäck äggen och vispa lätt i en skål. Häll upp ströbrödet på en platt tallrik och blanda med salt och peppar.
  • Vänd rödspättabitarna först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.
  • Stek sedan på medelhög värme i smör på båda sidorna tills fisken får en gyllenbrun färg.
  • Servera med kokt potatis, en kall dillsås och sallad.

Dillsås

  • Blanda creme fraiche, majonnäs, dill, dijonsenap, salt och peppar i en skål