Värm olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök tills de mjuknar. Tillsätt paprika och stek i några minuter tills de är mjuka. Krydda med spiskummin och paprikapulver, och rör om.
Lägg i scampin i stekpannan och stek tills de blir rosa och genomstekta, ca 3-4 minuter. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
I en skål, blanda ihop crème fraîche, grädde, tomatsås, chiliflakes, limejuice, salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
Fördela scampi- och grönsaksblandningen jämnt i tortillabröden. Rulla ihop varje tortilla och lägg dem tätt i en ugnsform, med skarven nedåt. Spara några scampi till servering.
Häll den krämiga såsen över de fyllda tortillorna i formen och toppa med riven ost.
Sätt ugnen på 200°C. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten är gyllene och bubblig.
Ta ut ur ugnen och låt enchiladorna vila i några minuter. Servera med resterande scampi, färsk koriander, limeklyftor och eventuellt ris, guacamole eller sallad vid sidan om.
Njut av dessa krämiga enchiladas med scampi som garanterat kommer att bli en ny favorit på middagsbordet – perfekt för både vardag och fest!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.