Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
Förbered såsen: Smält smöret i en liten kastrull på låg värme tills det blir flytande. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg dem i en rostfri skål. Tillsätt vitvinsvinäger till äggulorna. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad) och vispa konstant tills såsen börjar tjockna. Tillsätt smält smör lite i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en vid kastrull och tillsätt en skvätt vitvinsvinäger. Sänk värmen.
Rör om vattnet med en sked för att skapa en liten virvel i mitten av kastrullen och knäck sedan försiktigt ner ett ägg i virveln. Detta hjälper ägget att hålla ihop när det kokar. Upprepa processen för de andra äggen.
Låt äggen koka i cirka 3-4 minuter för att få den önskade konsistensen. De ska vara kokta på utsidan men ha en krämig gula i mitten.
Placera rostade brödskivor på tallrikar. Häll över hollandaisesåsen, lägg på de pocherade äggen och toppa med kallrökt lax.
Garnera med färsk persilja eller dill om så önskas och servera genast.
Detta recept ger en utsökt och elegant frukost eller brunch med en härlig kombination av kallrökt lax, pocherade ägg och krämig hollandaisesås på rostat bröd.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.