Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Eggs Benedict med Kallrökt Lax

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4-8 ägg (beroende på antal per person)
  • 4 skivor levain bröd 
  • 200 g kallrökt lax
Hollandaisesås
  • 4 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g smör
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja eller dill för garnering

INSTRUKTIONER

  • Förbered såsen: Smält smöret i en liten kastrull på låg värme tills det blir flytande. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg dem i en rostfri skål. Tillsätt vitvinsvinäger till äggulorna. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad) och vispa konstant tills såsen börjar tjockna. Tillsätt smält smör lite i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  • Koka upp vatten i en vid kastrull och tillsätt en skvätt vitvinsvinäger. Sänk värmen.
  • Rör om vattnet med en sked för att skapa en liten virvel i mitten av kastrullen och knäck sedan försiktigt ner ett ägg i virveln. Detta hjälper ägget att hålla ihop när det kokar. Upprepa processen för de andra äggen.
  • Låt äggen koka i cirka 3-4 minuter för att få den önskade konsistensen. De ska vara kokta på utsidan men ha en krämig gula i mitten.
  • Placera rostade brödskivor på tallrikar. Häll över hollandaisesåsen, lägg på de pocherade äggen och toppa med kallrökt lax.
  • Garnera med färsk persilja eller dill om så önskas och servera genast.
Detta recept ger en utsökt och elegant frukost eller brunch med en härlig kombination av kallrökt lax, pocherade ägg och krämig hollandaisesås på rostat bröd.