Dubbelpanerad rödspätta
Remouladsås passar också utmärkt till fisken. För 4 personer
INGREDIENSER
- 1-2 st rödspättafiléer per person
- 2 st ägg
- 2 dl mjöl
- 2 dl ströbröd alternativt panko
- smör och rapsolja
REMOULADSÅS
- 1 burk inlagda grönsaker
- 1 dl majonäs
- Salt och peppar
- Curry och gurkmeja
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer, tillsätt även lite av vätskan från de inlagda grönsakerna.
INSTRUKTIONER
- Koka potatisen
- Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd och mjöl på två olika tallrikar, krydda mjölet med salt och peppar.
- Vänd rödspättafilérna först i mjölet sen i de vispade äggen och sist i ströbrödet.
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på meddellåg värme tills båda sidor får en fin gyllenbrun stekyta.
- Serveras med kokt potatis och remouladsås.