Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Dubbelpanerad rödspätta

Njut av krispigheten av panerad rödspätta, perfekt kompletterad med den unika smaken av en hemlagad remouladsås. En klassisk favorit för både stora och små!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4-8 st rödspättafiléer (1-2 st per person)
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd alternativt panko
  • Smör och rapsolja
  • Salt och peppar

REMOULADSÅS

  • 1 burk inlagda grönsaker (1-2 msk vätska från burken)
  • 1 dl majonäs
  • Salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 40 minuter

INSTRUKTIONER

Förbered potatisen:
  • Koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Håll dem varma tills servering.
Förbered paneringen:
  • Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop dem med en gaffel.
  • Häll vetemjöl och ströbröd (eller panko) på varsin tallrik. Krydda mjölet med salt och peppar.
Panera rödspättafiléerna:
  • Vänd rödspättafiléerna först i mjölet så att de täcks helt, sedan i de vispade äggen, och slutligen i ströbrödet. Se till att varje filé är väl täckt.
Stek fiskfiléerna:
  • Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör och rapsolja. När smöret har smält och börjar bubbla, lägg i rödspättafiléerna.
  • Stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Se till att inte överfylla pannan för att få en jämn stekyta.
Förbered remouladsåsen:
  • Häll de inlagda grönsakerna i en skål och mixa dem med en stavmixer tillsammans med majonnäsen. Tillsätt lite av vätskan från de inlagda grönsakerna för att få en bra konsistens.
  • Krydda såsen med salt, peppar, curry och gurkmeja efter smak. Blanda väl.
Servering:
  • Servera de nygrillade rödspättafiléerna varma tillsammans med kokt potatis och remouladsås.

Denna läckra rätt är inte bara en favorit hos barn, den är barnsligt god! Njut av den krispiga rödspättan tillsammans med den fräscha remouladsåsen och den kokta potatisen!