Den perfekta balansen av smaker från saftig lax, smakrik dijonpotatissallad och fräsch tomat-mozzarellasallad. En favoriträtt som funkar till alla tillfällen.
För 4 person
INGREDIENSER
Lax:
2 st laxfiléer (400g st alt. 4st 200g)
2 msk olivolja
Salt och peppar
Dijonpotatissallad:
800 g potatis (gärna delikatesspotatis)
2 msk dijonsenap
2.5 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
Salt och peppar efter smak
Tomat- och mozzarellasallad:
400g cocktailtomater
200 g mozzarella
En handfull färsk basilika
2 msk olivolja
Creme de balsamico
Salt och peppar
Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 30-35 minuter Total tid: 45-50 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered potatissalladen:
Koka potatisen med skal på tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite.
Skär potatisen i bitar om den är större.
I en skål, blanda dijonsenap, crème fraîche, majonnäs och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner den kokta potatisen i dressingen tillsammans med finhackad gräslök och dill. Ställ åt sidan.
Tillaga laxen:
Pensla laxfiléerna med olivolja och krydda med salt och peppar.
Grilla eller stek laxen på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin yta.
Gör tomat- och mozzarellasalladen:
Skiva tomaterna och mozzarellan.
Lägg upp tomat- och mozzarellaskivorna på ett fat, toppa med färsk basilika.
Ringla över olivolja och balsamicon. Krydda med salt och peppar.
En rätt som både är enkel att tillaga och full av smak – perfekt för alla tillfällen! Tips: går utmärkt att använda turkisk/grekisk yoghurt istället för crème fraîche.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.