Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Grillad lax med Dijonpotatissallad


Den perfekta balansen av smaker från saftig lax, smakrik dijonpotatissallad och fräsch tomat-mozzarellasallad. En favoriträtt som funkar till alla tillfällen.

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER


Lax:
  • 2 st laxfiléer (400g st alt. 4st 200g)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
Dijonpotatissallad:
  • 800 g potatis (gärna delikatesspotatis)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2.5 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • Salt och peppar efter smak
Tomat- och mozzarellasallad:
  • 400g cocktailtomater
  • 200 g mozzarella
  • En handfull färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • Creme de balsamico
  • Salt och peppar 
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30-35 minuter
Total tid: 45-50 minuter


​​​​​​​INSTRUKTIONER

Förbered potatissalladen:
  1. Koka potatisen med skal på tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite.
  2. Skär potatisen i bitar om den är större.
  3. I en skål, blanda dijonsenap, crème fraîche, majonnäs och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner den kokta potatisen i dressingen tillsammans med finhackad gräslök och dill. Ställ åt sidan.
Tillaga laxen:
  1. Pensla laxfiléerna med olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Grilla eller stek laxen på medelvärme, ca 3-4 minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin yta.
Gör tomat- och mozzarellasalladen:
  1. Skiva tomaterna och mozzarellan.
  2. Lägg upp tomat- och mozzarellaskivorna på ett fat, toppa med färsk basilika.
  3. Ringla över olivolja och balsamicon. Krydda med salt och peppar.

En rätt som både är enkel att tillaga och full av smak – perfekt för alla tillfällen!
Tips: går utmärkt att använda turkisk/grekisk yoghurt istället för crème fraîche.