Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Citronbakad hälleflundra
För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st hälleflundrafiléer (ca 150-200 g var alt. 2 st större 300-400g filéer)
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk dill 
  • 1 knippe sparris
  • 4 st tomater


INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Placera hälleflundrafiléerna i en ugnsfast form ovanpå citronskivor.
  • I en liten skål, blanda citronsaft, rivet citronskal, olivolja, finhackad vitlök, salt och svartpeppar.
  • Häll citronblandningen över hälleflundran och se till att den är jämnt täckt.
  • Dela tomaterna och lägg i ugnsformen.
  • Grädda  i ca 12-15 minuter, eller tills fisken är genomstekt med innertemperatur på 54° och har fått en fin gyllenbrun yta.
  • När fisken är klar, ta ut den från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
  • Skär av de träiga ändarna på sparrisen.
  • Stek sparrisen i ca 5-7 minuter, eller tills de börjar få en fin gyllenbrun färg. Vänd sparrisen regelbundet för jämn tillagning.
Servera den citronbakade hälleflundran tillsammans med de bakade tomaterna och sparrisen. Garnera med färsk dill för extra smak och presentation. 
Njut av denna läckra och smakrika måltid som är full av friska och aromatiska smaker!