Upplev en smakrik kombination av stekt gös med fräsch citron och kapris. En enkel och elegant rätt som imponerar!
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st gösfiléer (150-200 g alt 2 st större 300-400 g)
1 st citron
4 msk kapris
1 knippe färsk sparris
2 msk smör
Salt och svartpeppar
INSTRUKTIONER
Förbered gösfiléerna genom att torka av dem med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt.
I en liten skål, blanda saften från en citron med rivet citronskal och kaprisen.
Skär bort de träiga ändarna på sparrisen.
Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
Lägg gösfiléerna i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar efter smak.
Stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
Under tiden, stek även sparrisen i en separat panna tills den är krispig.
När gösfiléerna är nästan klara, häll över citron- och kaprisblandningen över filéerna i stekpannan.
Låt gösfiléerna steka ytterligare en minut eller två tills de är genomstekta och såsen har tjocknat något.
Servera den citronstekta gösen med kapris och sparris.
Detta recept på citrongös med kapris och sparris är enkelt att göra och ger en läcker och aromatisk måltid. Njut av din måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.