Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Blinier med kallröktlax


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 16 st blinier (färdiga)
  • 200 g kallrökt lax (skivad)
  • 1-2 st avokado (mosad)
  • 200 g smetana (eller créme fraiche)
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 4-6 rädisor, tunt skivad
  • Färsk dill för garnering
Förberedelse: 15 minuter
Tillagning: 10 minuter
Total tid: 25 minuter

INSTRUKTIONER


Montera blinierna:
  • Toppa hälften av blinierna med en liten klick smetana och en skiva av kallrökt lax. Lägg på några tunna skivor rödlök och garnera med färsk dill.
  • Toppa de resterande blinierna med mosad avokado och tunnt skivade rädisor. Krydda eventuellt med salt och svartpeppar för extra smak.
Servera:
  • Arrangera de toppade blinierna på ett serveringsfat. Om så önskas, servera med citronklyftor vid sidan av för att pressa över innan man äter.

Dessa blinier är inte bara läckra utan också visuellt tilltalande, vilket gör dem till en perfekt aptitretare för alla tillfällen. Smaklig måltid!