Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Basilika och vitlökslax
För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g st)
  • 1 st färsk basilikakruka
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 300 g haricots verts (gröna bönor)
  • 2 msk smör
  • Chiliflakes


INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda finhackad basilika, pressad vitlök, saften från 1/2 citron, olivoljan, salt och svartpeppar i en skål för att göra marinaden.
  • Placera laxfiléerna i en ugnsfast form och fördela marinaden jämnt över dem, se till att täcka dem helt.
  • Grilla laxen i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Under tiden som laxen grillas, förbered haricots verts genom att skära bort ändarna på bönorna.
  • Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten och koka haricots vertsen i ca 2-3 minuter.
  • När bönorna är klara, häll av vattnet och tillsätt smör, chiliflakes, citronsaft, salt och svartpeppar i kastrullen. Rör om så att bönorna är jämnt täckta av smör och citronsaft.
  • Stek bönorna på medelhög värme i 2-3 minuter tills de får en krispig yta.
Servera den basilika- och vitlökstäckta laxen tillsammans med de smörstekta haricots vertsen.
Garnera med citronskivor och basilika för extra smak och presentation. Servera genast och njut av den läckra och smakrika måltiden!