Blanda finhackad basilika, pressad vitlök, saften från 1/2 citron, olivoljan, salt och svartpeppar i en skål för att göra marinaden.
Placera laxfiléerna i en ugnsfast form och fördela marinaden jämnt över dem, se till att täcka dem helt.
Grilla laxen i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
Under tiden som laxen grillas, förbered haricots verts genom att skära bort ändarna på bönorna.
Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten och koka haricots vertsen i ca 2-3 minuter.
När bönorna är klara, häll av vattnet och tillsätt smör, chiliflakes, citronsaft, salt och svartpeppar i kastrullen. Rör om så att bönorna är jämnt täckta av smör och citronsaft.
Stek bönorna på medelhög värme i 2-3 minuter tills de får en krispig yta.
Servera den basilika- och vitlökstäckta laxen tillsammans med de smörstekta haricots vertsen. Garnera med citronskivor och basilika för extra smak och presentation. Servera genast och njut av den läckra och smakrika måltiden!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.