Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Ugnsbakad hälleflundra med tomater


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st hälleflundrafiléer (ca 150 g var alt. 2 st stora 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar 
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Saften från 1 citron
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g färgglada körsbärstomater,
  • Färsk persilja för garnering 


INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Placera hälleflundrafiléerna i en ugnsfast form. Pensla dem med olivolja och krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  • Strö över torkad oregano, basilika,timjan och finhackad vitlök. Pressa även citronsaften över fisken.
  • Halverade körsbärstomaterna och lägg runt omkring fisken i formen.
  • Baka i förvärmd ugn i ca 15-20 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på  54°C och tomater är mjuka.
  • När fisken är klar, ta ut den från ugnen och låt den vila i några minuter.
  • Garnera gärna med färsk persilja vid servering.
  • Servera den ugnsbakade hälleflundran och de färgglada tomaterna med klyftpotatis eller potatismos och njut av den läckra måltiden!​​​​​​​