Förbered pilgrimsmusslorna: Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
Linda in musslorna: Linda en skiva bacon runt varje pilgrimsmussla. Fäst baconet med tandpetare om det behövs.
Stek musslorna: Hetta upp olivolja och smör i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i de baconlindade pilgrimsmusslorna och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills baconet är knaprigt och musslorna är genomstekta. Om du vill kan du tillsätta finhackad vitlök under stekningen för extra smak.
Servering: Ta bort tandpetarna innan servering och lägg upp de baconlindade pilgrimsmusslorna på ett fat. Garnera med hackad persilja eller gräslök och servera.
Njut av dessa baconlindade pilgrimsmusslor som en del av en festlig middag eller som en delikat förrätt, och låt varje tugga ge en explosion av smak!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.