Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Asiatisk torsk med pak choi


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (ca 150 g var)
  • 4 st små eller 2 stora pak choi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • Saften från 1 lime
  • Salt och peppar
  • 2 msk sesamolja
  • Sesamfrön för garnering (valfritt)

INSTRUKTIONER

  • Se till att torsken är helt torr, klappa dem med hushållspapper och krydda med lite salt och peppar.
  • Skölj pak choi noggrant och skär av den nedre delen av stjälken. Dela  varje blad på hälften om de är stora. Lämna mindre blad hela.
  • Värm upp sesamoljan i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Lägg i torskfiléerna och stek dem i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg. Ta sedan bort fisken från pannan och lägg åt sidan.
  • I samma stekpanna, tillsätt lite mer olja om det behövs och stek vitlök och ingefära i cirka 1 minut tills de blir doftande. Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 2-3 minuter, eller tills de börjar mjukna något men fortfarande är lite knapriga.
  • Tillsätt sojasås, fisksås och limejuice. Rör om väl och smaka av med lite salt och peppar om det behövs. Lägg tillbaka torskfiléerna i pannan för att värma dem lite.
  • Servera torskfiléerna och pak choi med ris och strö över lite sesamfrön för extra textur och smak. Servera genast och njut av den hälsosamma och smakrika måltiden!​​​​​​​​​​​​​​
Det här receptet är enkelt att anpassa efter dina smakpreferenser. Du kan lägga till andra grönsaker eller kryddor för att variera smakerna. Smaklig måltid!​​​​​​​