Air fried lax med klyftpotatis och aioli För 4 personer
INGREDIENSER
4 st laxfiléer (ca 150-200 g st)
4-6 st medelstora potatisar
2 msk olivolja
2 tsk grillkrydda
2 tsk torkad timjan
Grönsallad
1 st citron
1 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
INSTRUKTIONER
Skär potatisarna i klyftor och lägg dem i en skål.
Tillsätt olivolja, grillkrydda och torkad timjan. Blanda väl så att klyftorna är jämnt täckta.
Lägg de kryddade klyftorna i en ugnsform och tillaga i ugnen på 200°C i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
Förvärm din airfryer till 200°C i några minuter.
Krydda laxen med grillkrydda och placera laxfiléerna i airfryer-korgen och tillaga i ca 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
I en liten skål, blanda majonnäs, finhackad vitlök, citronsaft från 1/2 citron, dijonsenap, salt och svartpeppar.
Smaka av och justera kryddningen efter behov.
Servera laxen och klyftpotatisen med aiolin, grönsallad och citronskivor.
Detta recept ger en härlig och smakrik måltid med saftiga laxfiléer, krispiga klyftpotatisar och en krämig aioli. Njut av din måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.