Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Air fried lax med klyftpotatis och aioli
För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g st)
  • 4-6 st medelstora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 tsk torkad timjan
  • Grönsallad
  • 1 st citron
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar


INSTRUKTIONER

  • Skär potatisarna i klyftor och lägg dem i en skål.
  • Tillsätt olivolja, grillkrydda och torkad timjan. Blanda väl så att klyftorna är jämnt täckta.
  • Lägg de kryddade klyftorna i en ugnsform och tillaga i ugnen på 200°C i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Förvärm din airfryer till 200°C i några minuter.
  • Krydda laxen med grillkrydda och placera laxfiléerna i airfryer-korgen och tillaga i ca 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
  • I en liten skål, blanda majonnäs, finhackad vitlök, citronsaft från 1/2 citron, dijonsenap, salt och svartpeppar.
  • Smaka av och justera kryddningen efter behov.
  • Servera laxen och klyftpotatisen med aiolin, grönsallad och citronskivor.
Detta recept ger en härlig och smakrik måltid med  saftiga laxfiléer, krispiga klyftpotatisar och en krämig aioli. Njut av din måltid!