Leverans: 1-3 dagar (Stockholm)

Fri leverans i hela Stockholm!

Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Fri leverans i hela Stockholm!

Tips!

  • Lös upp saffran i lite varm grädde innan du tillsätter det.

  • Använd ett torrt vitt vin av god kvalitet – gärna ett du själv skulle dricka.

  • Fräs tomatpurén några minuter för fylligare smak.

  • Lägg i fisken sist och sjud försiktigt.

  • Servera med aioli och surdegsbröd för extra lyx.

Saffransfisksoppa

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g torsk
  • 300 g lax
  • 150 g handskalade räkor
  • 1 st purjolök
  • 1 st fänkål
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vitt vin Catch and release
  • 5 dl grädde
  • 2 paket saffran
  • 1 tsk timjan
  • Chiliflakes
  • 3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
  • Körsbärstomater

Förberedelsetid: ca 15 minuter

Tillagningstid: ca 20 minuter

Total tid: ca 35 minuter

 

INSTRUKTIONER

  • Förbered fisken: Skär torsk och lax i 3 cm kuber.
  • Fräs grönsaker: Strimla purjolök, fänkål, morötter och palsternackor.  Pressa i vitlöken och fräs allt i olivolja tillsammans med tomatpuré tills grönsakerna är nästan mjuka.
  • Koka soppbasen: Tillsätt salt, peppar, timjan, chiliflakes, vatten, fond, vin, grädde och saffran. Låt sjuda i 10 minuter.
  • Lägg i fisken: Tillsätt fisken och sjud försiktigt i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt. Lägg även i skivade körsbärstomater.

Toppa och servera: Garnera med purjolök och räkor. Servera soppan varm, gärna med en skiva bröd eller ris vid sidan.

Fler utvalda recept

Asiatisk torsk med pak choi

Se receptet här →

Fish Taco med panko torsk

Se receptet här →

Torsk med citronsås och färsk basilika

Se receptet här →

Krispig fish and chips med dijonsås

Se receptet här →